2014. október 4., szombat

Slammed - Szívcsapás

Colleen Hoover számomra eddig ismeretlen írónő volt, azonban egycsapásra megszerettem. Mostanában sikerült akaratlanul olyan könyveket olvasnom, amik drámaiak & témájuk részben a halál (Ha maradnék, Sohaférfi, Alaska nyomában) és ez is egy ilyen történet. Lazán indul, eleinte azt gondoltam, hogy egy tipikus fiatal lány & srác megismerkedéséről szól, de hirtelen annyi fordulat történt benne, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni. Egyszerre kezdtem el olvasni az írónő másik nagy sikerű regényével, a Reménytelennek, azonban ez a könyv beszippantott. Csak pörögtek gyorsan az oldalak. Nagyon megérintett a történet, a párbeszédek, a befejezés.

Kiemelném, hogy mennyire örülök neki, hogy a könyvben központi szerepet kapott a költészet, az irodalom & a versek. Nagyon jó, végre egy kicsit más, mint az eddigiek!


A történetről

A könyv két főhőse Lake & Will. Lake családjával Texasból Michiganbe költözik, miután édesapja pár hónappal korábban hunyt el. Szörnyű csapás ez a családnak, hárman maradnak: Lake, testvére Kel & édesanyjuk. Megérkezésükkor a lány öccse, Kel hamar összebarátkozik szomszéd kissráccal, Caulderrel, valamint így ismerkedik meg Lake Willel. Első pillanattól fogva vonzódnak egymáshoz, szikrázik közöttük a levegő. Pár nap múlva sor kerül első randevújukra, azonban az első iskolai napon minden megváltozik.
 
Vigyázz, spoiler!

Kiderül ugyanis, hogy Will abban az iskolában tanít, ahova Lake fog ezentúl járni, ráadásul a költészettanára lesz, így képtelenség lenne elkerülniük egymást. Nehéz dilemma előtt áll Will: szerelem vagy karrier. Telnek a napok, egyre jobban megszereti Lake és családja Michigant, míg ki nem derül a két gyermek számára, hogy miért is kellett ide költözniük. Édesanyjuk, Julia súlyos beteg, végstádiumú tüdőrákban szenved & közel egy éve van hátra. Lake összetörik, nem tudja, mihez kezdjen, kitől kérjen segítséget & van-e kiút ebből a nehéz helyzetből, hiszen édesapja halálát sem tudta feldolgozni, mi lesz velük ezután. Will a kettejük között fennálló furcsa & tiltott kapcsolat ellenére mellette áll, segít nekik, amiben csak tud, de viszonyuk továbbra sem rendezett.
Összességében mindegyik karakter szimpatikus volt, legalábbis a főhősök, családjuk, Lake újdonsült barátnője, Eddie, illetve a gimis osztálytársak is.

Különleges regényt tart kezében az olvasó, mivel keveredik benne a szerelem, az élet kegyetlensége, az igaz barátság. Minden, ami egy maradandó & elgondolkodtató regényhez kell.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése